FOODIE NOMAD: Tea Pehar Ćubela

Naš ovotjedni je Tea Pehar Ćubela, socijalna radnica iz Mostara.

Tea je također netko tko cijeni svaki trenutak u životu te najviše uživa u onim svakodnevnim stvarima, poput popodnevne kave ili filmske večeri u svome domu, što možemo pratiti na njezinom Instagram profilu.

Btw, ima tako fancy uređen stan.

Tea živi po danskoj filozofiji hygge [čitaj: hu-ga], što zapravo opisuje ovo iznad navedeno, uživanje u svakom trenutku praćeno posebnim osjećajem udobnosti.

Tea je ovo ljeto odlučila provesti godišnji s mužem Darkom na turi kroz središnju Italiju, gdje su posjetili Napulj, Pompeje, Vezuv, Capri i Amalfi obalu.

Sinonim za Italiju? Okusni hygge.

Ovo će nam biti foto dnevnik sa najviše fotografija dosad jer otići u Italije i ne jesti fino je kao i ne otići tamo.

Uživajte!

Limonchello i napuljska Margarita – savršena kombinacija.
Piazza del Plebiscito – jedan od najvećih trgova u Italiji, polukružnog oblika, izgrađen po uzoru na Panteonu u Rimu.
Unutrašnjost dvorca s pogledom na more – Castel dell’Ovo.
Castel dell’Ovo, najstariji dvorac u Napulju, izgrađen u 15. stoljeću. Danas je dvorac popularno mjesto za održavanje raznih događaja pa čak i snimanja filmova.
Pizza s pogledom na Castel del Ovo.
Privatna plaža u Napulju.
Čoko kolač – savršenstvo koje se topi u ustima. Svaka ulica puna je slastičarnica i pekarnica koje mame svojim mirisima i imaju puno izbora namirnica, jedva se možeš odlučiti što izabrati.
Pizza čuvene pizzerije Sorbillo.
Pizza čuvene pizzerije Sorbillo u Napulju. Nalazi se u samom centru grada. Tijesto sjajno, sastojci bajni. Pizze iz ponude nazvane su po članovima obitelji. Bon appetit!
Galerija Umberto I.
Najukusnije vrste kave u galeriji Umberto I.
Tjestenina i samo tjestenina, ali opet ne možeš odoliti – carbonare.
Diego je ovdje još uvijek božanstvo, jer uostalom, zadnji naslov prvaka osvojili su upravo pod njegovim dirigiranjem. A kako su Napolitanci posve ludi za nogometom, Maradona vas promatra sa mnogih fasada, bilo u obliku grafita, postera ili nečeg trećeg.
Čarobni Capri – otok zaljubljenih.
Obilazak Caprija brodom.
Jedan od boljih ručkova što smo jeli, naravno, Capri u pitanju. Sve svježe, ulovljeno to jutro. Najbolja salata od kozica i avokada što sam ikad jela, a i rižoto od limuna je bio savršen.
Pizza na Capriju – također jedna od najukusnijih ikad.
Positano – jedan od najposjećenijih gradića obale Amalfi.
Positano hrana, najsvježija i najukusnija što može biti. Jeli smo njoke u sosu od rajčice i bosiljka i rižoto s morskim plodovima.
Gelato na Capriju.
Pompeji, najpoznatiji kao rimski grad, koji je uništen u erupciji vulkana Vezuva 24. kolovoza 79. g. prije Krista. Bili su zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego su slučajno otkriveni, a ispod su bila mumificirana tijela stanovnika.
Glavni simboli trgovina u Sorentu – suncokreti, sapuni, limuni.
Njoke s lososom, Sorrento.
Tiramisu i tart sa svježim voćem, Napulj.
Ruža za ljetne večeri u Napulju. Napulj je grad sa dušom, ona Italija o kakvoj čitate u knjigama. Postoji izreka koja kaže „Vedi Napoli e poi muori!“ („Kad vidiš Napulj, onda možeš umrijeti!“). Priuštite sebi Napulj, bar jednom u životu!
0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *