PRVI PUT U MOSTARU: Mostar Wine Fest

Ovog ljeta, 31. 07. i 01.08. 2019., održava se prvi Mostar Wine Fest.

Događaj je to koji je nastao u organizaciji LUX Business BaraBar Akademije i From Herzegovina with love, a koji je festival Vina, vinske kulture i kulture uživanja hercegovačke trpeze.

Mostar Wine Fest je festival Vina, vinske kulture i kulture uživanja hercegovačke trpeze. Želimo spojiti sve što se sa vinom spojiti može a da ima društvenu, gastronomsku i hedonističku dimenziju. Za 2019, festival će se održati 31.07 i 01.08 na lokaciji na kojoj se nalazi LUX Business Bar u atrijuu i na terasi Intera T.P., Bišće Polje b.b. u Mostaru.

IDEJNA KONCEPCIJA
Sve je bolje kad se radi od ruke i od srca, po intuiciji. Nažalost, Svijet više tako ne funkcionira. Idemo probati objasniti tehnički!
Okupiti sve vinare, hotelijere, restoratere, sommeliere i ugostitelje ali i sve druge ljubitelje vina i onoga što se uparuje sa vinom jako dobro, gastro sireva, autentičnih mesnih delikatesa, čokolade i inteligencije.

A sve radi networkinga, sUradnje, uvezivanja i promocije novih ideja u vinarstvu i ugostiteljstvu!

Ne želimo promovirati samo vina i vinsku kulturu BiH već i našu trpezu, kulturu gastronomije i življenja na ovi prostorima.

Želimo uvrstiti avangardne radionice i prezentacije uparivanja vina sa hranom, sa raznim vrstama čokolade, educirati populus o tome šta vino sve može biti i na koje bi se načine vino moglo uživati, razumjeti.

UPARIVANJE VINA SA HRANOM I OCJENJIVANJE PO POSEBNIM KATEGORIJAMA

Ima još jedna važna stvar. Želimo organizirati tasting, degustaiju i ocjenjivanje. E sad, ne želimo prizvati kompetitivni elemenat naših vinara u prvi plan, već želimo probati predstaviti naša vina cijelom Svijetu kao vina koja vrijedi piti, koja vrijedi uparivati sa vrhunskim stekovima, sa ribom sa gradela, piti ih kao every day sipp i Wine Bar vina.

Kraće rečeno, želimo poručiti svima da se ovdje prave ozbiljna vina i da imamo puno toga za ponuditi kada je u pitanju originalnost i kvaliteta.

Vina će ocjenjivati naši najbolji ugostitelji, sommelieri, hotelijeri, restorateri. Ljudi koji su živa veza između vinara i gosta, uživatelja vina. Držimo da jedino naši ugostitelji, koji su toliko toga probali i naučili by Heart imaju znanje, iskustvo i mehanizme kako bi na Blind Tastingumogli ocijeniti koji su to najbolji BiH:

  1. Top 3 Steak Pairing Red Wine;
  2. 3 Most avantgarde Rosé wines of Herzegovina (gdje prednost dajemo domaćim sortama od kojih je kreiran Rosé);
  3. Top 3 Fish pairing White;
  4. Top 3 Any time of day Whites;
  5. Top 3 Any time of the day Reds;

Kategorije jesu pomalo avangardne, ali to je zato što ne želimo kompetitivnost već poraditi na prezentaciji naših vina u regiji i u Svijetu. Imamo dobra vina, te ćemo svjetskoj gastro sceni i vinskim krugovima poručiti da imamo ozbiljna Food Pairing vina.

Sve ovo bi trebalo biti argument jednom novom projektu kroz koji bi se naša vina mogla predstaviti Svijetu – Xerzegovina Wine Boutiques.

Riječ je o platformi prezentacije Hercegovačkih i Bosanskih vina na engleskom jeziku, prezentaciji naših vinskih kuća, gastronomije i kreacije cijele države kao experience i ugostiteljskog brenda na svjetskoj Hospitality sceni.

Ostanite na vezi. Za nekoliko dana objavljujemo timetable!

Stoga, pozivamo Vas na prvi Mostar Wine Fest, festival koji ima za cilj popularizaciju naših vina na domaćim i stranim tržištima, predstaviti ih na engleskom i drugim stranim jezicima, snimiti promotivni materijal, te predstaviti se kao najčistija, najavangardnija i najoriginalnija, očuvana regija Europe.’

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *