Večeras se održava Raštikijada 2019, tradicionalna gastro manifestacija

Danas 31.10.2019. od 15 h na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima pored Gruda otvara se jedan od najvećih kulinarskih događaja u Hercegovini, Raštikijada 2019.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine te je iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja.

Na Raštikijadi 2019 natječe se 30 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Japana za najbolja tradicionalna i inovativna jela od raštike.

Dva tročlana žirija ocjenjuju svako jelo posebno po unaprijed određenim kriterijima ocjenama od 5 – 10, jelo koje ima najveći zbroj bodova u svim kategorijama je pobjedničko.

Nagrade koje se dodjeljuju su 1., 2., i 3. mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike, najbolje predjelo, glavno jelo, desert i napitak u kategoriji inovativna jela od raštike.

Također nagrađuju se najšarmantnija ekipa i najbolji štand.

Pored raštike za odličnu kulinarsku ponudu potrudit će se ekipe izvan kategorija: Udruga prijatelja Goričan koja će prezentirati kulinarske specijalitete Međimurja, Udruga prvenstvo svijeta i okolnih sela iz Belog Manastira priprema svim posjetiteljima šarana na rašljama, grah u ćupovima i čvarke, Agroturizam Konavle za posjetitelje priprema tradicionalne specijalitete Konavala i dubrovačkog kraja.

Pored navedenih ekipa i agroturizma Marića Gaj za sve posjetitelje priprema raštiku izvan kategorije, najbolje hercegovačke uštipke i roštilj.

Za zabavni dio pobrinut će se tri tamburaška sastava: TS Zlatne Strune, TS Stare Note i TS ERO.

Na glavnoj pozornici nastupit će Dream team babe i hercegovački gangaši.

Svi koji žele mogu posjetiti Agroturizam Marića gaj 31.10. od 15 h te kupnjom promotivne čaše u vrijednosti od 20 KM kušati sve navedene specijalitete, piti domaća vina i uživati u zabavi.

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *